Skip to main content

Billetter til Sogndalstrand Amfi

Sogndalstrand, 4380 HAUGE I DALANE, Norge

Få veibeskrivelse(Opens in new tab)

1 Kommende arrangementer

Norge

1 Arrangementer

Informasjon om spillestedet

Informasjon

Sogndalstrand ligger i Sokndal kommune, helt syd i Rogaland. Fra E-39 tar man av ved Krossmoen (Helleland) og kjører til Egersund. Derfra følger man RV-44 sørover til Hauge i Dalane som er kommunesenteret i Sokndal. Følg videre skilting til Sogndalstrand, som ligger i underkant av 3 kilometer sør for Hauge sentrum.
Kommer man fra Vest-Agder, ta av E-39 ved Flekkefjord og følg RV-44 til Hauge i Dalane. Sokndal er den første kommune i Norden som er blitt medlem av den italienske bevegelsen Cittaslow. Hovedmålet er å bedre livskvaliteten og skape identitet til stedet. I Sokndal har vi ingen turister, men mange gjester som er på besøk.

Sogndalstrand Amfi ble bygget i 2001 og sto klar til den første forestillingen av Strandaspelet "Klokkene i Vammelsund" samme år. Amfiet er bygget i lokal stein og har en fantastisk utsikt mot sjøen og den fredete trehusbebyggelsen på Sogndalstrand fra 1700- og 1800-tallet. Lakseelva Sokno har sitt utløp ved Sogndalstrand.

Sogndalstrand Skulpturmolo består av 6 steinskulpturer og er laget av den utflyttede sokndølen Svein Knutsen.

På Sogndalstrand vil besøkende oppleve gjestfrihet, kultur, historie og opplevelser. Av etableringer kan nevnes: Sogndalstrand Kulturhotell med overnatting, restaurant, kafè, pub, samt kurs- og konferanselokaler, Galleri Rosengren - regionens største galleri, Kjelleren, Bryggegalleriet, Madam Kiellands landhandel, Fru Hansens Snurrepipperi, Dalane Folkemuseum, avd. fiskerimuseum Sogndalstrand og Turistinformasjon. Merket topptur til "Villsauens rike" på Strandaåpsen og merket Nordsjøløype fra Sogndalstrand til Jøssingfjord.

Campingplassen Bakkaåno Camping og Gjestegård i idylliske omgivelser på Fitje, ca. 6 km fra Sogndalstrand.

Spisesteder: Sogndalstrand Kutlurhotell og Madam Kielland på Sogndalstrand, samt Soknatun kafeteria i Hauge i Dalane.


Velkommen til det gode liv i Sokndal !