Skip to main content
Kristiansand Domkirke

Billetter til Kristiansand Domkirke

Gyldenløves gate 9, 4611 KRISTIANSAND S, Norge

Få veibeskrivelse(Opens in new tab)

8 Kommende arrangementer

Viser 8 av 8 arrangementer

Informasjon om spillestedet

informasjon

Kristiansand Domkirke
Velkommen til konserter og arrangementer i Kristiansand Domkirke.
Kristiansand Domkirke har et rikholdig konsert- og kulturtilbud gjennom året. Her går meditativ orgelmusikk hånd i hånd med mektige orkesterarrangementer og store gospelkonserter. Gjennom året er også konserttilbudet i Domkirken fyldig, og spenner ganske bredt, mellom klassisk og moderne musikk, populærmusikk, visemusikk, gospel, jazz og mye mer.

Kristiansand Domkirke fikk i 2013 et nytt orgel i verdensklasse. Det nye orgelet, levert av Klais Orgelbau i Tyskland, er i ferd med å bli berømt blant Europas konsertorganister. Noen nærmest ber om å få komme og spille her, andre er ikke vanskelige å invitere. Orgelet i Domkirken er bygd for å passe til kirkens akustikk, og har gjennom mange konserter vist seg å innfri mer enn forventet.

Kristiansand Domkirke er bygd etter tegning av arkitekt Henrik Thrap-Meyer, og er en av landets største, fra 1885. Kirken har en forenklet gotisk spissbuestil, og betegnes som nygotikk. Bygningen er 70 meter lang og 39 meter bred, og tårnet er 70 meter høyt. 1000 sitteplasser til sammen i kirkeskipet og på gallerier. Kirkerommet gir en ekstra opplevelse til den musikalske fremføringen. Domkirken ligger midt i bysentrum Kvadraturen, og rett ved Torvet, og er stort sett åpen hele året.


Kristiansand Domkirke
Gyldenløves gate 9
4611 Kristiansand