Skip to main content

Billetter til Jørundgard

SEL, Norge

Få veibeskrivelse(Opens in new tab)

10 Kommende arrangementer

Velg dato

Viser 10 av 10 arrangementer

Informasjon om spillestedet

Informasjon

Denne vakre middelaldergården ble oppført til innspillingen av filmen Kransen i 1994, bygget på Sigrid Undsets roman om Kristin Lavransdatter.

Gården ligger med sine 16 hus og stavkirke ved E-6 i Sel, ca 15 km nord for Otta. I samme området ligger Nord-Sel kirke der statuen av Kristin Lavransdatter er plassert. Pilegrimsleden som ble åpnet i 1997 går forbi gården. Det er faste dager med lafting, smed, veving og håndverk, baking m.m. I husene er det utstilt rekvisitter fra filminnspillingen. Det er også en del husdyr på uttunet, jmfr. skotsk høylandsfe, norsk ursau, villsvin og høner. Det er konserter, kåseri og andre aktiviteter enkelte dager.
Informasjon/formidlingen kan foregå som personlig guiding på flere språk, eller ved selvguiding. Vi har aktiviteter både for barn og voksne, styltegåing, kilekasting, hopping i høyet på låven m.m. For de som ønsker et måltid med smak og miljø av middelalder kan vi tilby flere retter. Vi tar i mot bestilling til forskjellige anledninger, turer, skoleklasser, konfirmasjon, bryllup, bursdagsfeiring m.m. For de som ønsker enkel overnatting, eks. i Kristins seng, er dette mulig.

Jørundgard Middelaldersenter AS
2672 Sel
Tlf: 61 23 37 00

Information

Denne vakre middelaldergården ble oppført til innspillingen av filmen Kransen i 1994, bygget på Sigrid Undsets roman om Kristin Lavransdatter. Gården ligger med sine 16 hus og stavkirke ved E-6 i Nord-Sel, ca 15 km nord for Otta. I samme området ligger Nord-Sel kirke der statuen av Kristin Lavransdatter er plassert. Pilegrimsleden som ble åpnet i 1997 går forbi gården. Det er faste dager med lafting, smed, veving og håndverk, baking m.m. I husene er det utstilt rekvisitter fra filminnspillingen. Det er også en del husdyr på uttunet, jmfr. skotsk høylandsfe, norsk ursau, villsvin og høner. Det er konserter, kåseri og andre aktiviteter enkelte dager. Informasjon/formidlingen kan foregå som personlig guiding på flere språk, eller ved selvguiding. Vi har aktiviteter både for barn og voksne, styltegåing, kilekasting, hopping i høyet på låven m.m. For de som ønsker et måltid med smak og miljø av middelalder kan vi tilby flere retter. Vi tar i mot bestilling til forskjellige anledninger, turer, skoleklasser, konfirmasjon, bryllup, bursdagsfeiring m.m. For de som ønsker enkel overnatting, eks. i Kristins seng, er dette mulig. Jørundgard Middelaldersenter AS 2672 Sel Tlf: 61 23 37 00