Skip to main content
  1. Hjem
  2. Ås Kirke

Ås Kirke Billetter

Syverudveien 11, ÅS, 1430, Norge

Få veibeskrivelse

1 Kommende arrangementer

Velg dato

Norge

1 Arrangementer

Informasjon om spillestedet

Informasjon

Ås Kirke
Syverudveien 11
1430 Ås

Ås kirke, Ås ligger i Ås sokn i Follo prosti. Den er bygget i mur og ble oppførd i 1867. Kirken har langplan og 350 sitteplasser. Kirken har vernestatus listeført.
Arkitekt: J.W.Nordan/Gudbrand Johnsen.

Ås kirke ligger på høyden av raet der det begynner å falle mot Årungen. Den er en tidstypisk nygotisk langkirke fra 1867, oppført i upusset tegl etter tegninger av arkitekt Jacob Wilhelm Nordan. Den har lavere og smalere kor i øst og åttekantet tårn over våpenhuset i vest.

Kirken er godt bevart fra byggetiden både utvendig og innvendig, men med nyere korinnredning fra 1930, da de tre vinduene med glassmalerier i korveggen bak alteret ble satt inn i stedet for det tidligere alterbildet av Kristus, malt av Christen Brun i 1874. Glassmaleriene er laget av Per Vigeland, og motivene er Hyrdenes tilbedelse, Korsfestelsen og Oppstandelsen.

Fargesettingen i kirkerommet er antagelig som opprinnelig, etter Ove Quales fargeundersøkelser i 1967. Messinglysekronene er fra 1600-tallet og den romanske døpefonten av kleberstein er fra middelalderen og av vanlig Østfold-type. I tårnet er det laget kirkemuseum med ulike gjenstander og malerier fra den tidligere kirken på stedet.