1. Hjem
  2. Ås Kirke

Ås Kirke Billetter

Syverudveien 11, ÅS, 1430, Norge

Få veibeskrivelse

Ingen arrangementer funnet

Beklager, men vi kunne ikke finne noen arrangementer

Informasjon om spillestedet

Informasjon

Ås Kirke
Syverudveien 11
1430 Ås

Ås kirke, Ås ligger i Ås sokn i Follo prosti. Den er bygget i mur og ble oppførd i 1867. Kirken har langplan og 350 sitteplasser. Kirken har vernestatus listeført.
Arkitekt: J.W.Nordan/Gudbrand Johnsen.

Ås kirke ligger på høyden av raet der det begynner å falle mot Årungen. Den er en tidstypisk nygotisk langkirke fra 1867, oppført i upusset tegl etter tegninger av arkitekt Jacob Wilhelm Nordan. Den har lavere og smalere kor i øst og åttekantet tårn over våpenhuset i vest.

Kirken er godt bevart fra byggetiden både utvendig og innvendig, men med nyere korinnredning fra 1930, da de tre vinduene med glassmalerier i korveggen bak alteret ble satt inn i stedet for det tidligere alterbildet av Kristus, malt av Christen Brun i 1874. Glassmaleriene er laget av Per Vigeland, og motivene er Hyrdenes tilbedelse, Korsfestelsen og Oppstandelsen.

Fargesettingen i kirkerommet er antagelig som opprinnelig, etter Ove Quales fargeundersøkelser i 1967. Messinglysekronene er fra 1600-tallet og den romanske døpefonten av kleberstein er fra middelalderen og av vanlig Østfold-type. I tårnet er det laget kirkemuseum med ulike gjenstander og malerier fra den tidligere kirken på stedet.