Skip to main content

Billetter til Ås Kirke

Syverudveien 11, 1430 ÅS, Norge

Få veibeskrivelse(Opens in new tab)

0 Kommende arrangementer

Beklager, men vi kunne ikke finne noen arrangementer

Informasjon om spillestedet

Informasjon

Ås Kirke
Syverudveien 11
1430 Ås

Ås kirke, Ås ligger i Ås sokn i Follo prosti. Den er bygget i mur og ble oppførd i 1867. Kirken har langplan og 350 sitteplasser. Kirken har vernestatus listeført.
Arkitekt: J.W.Nordan/Gudbrand Johnsen.

Ås kirke ligger på høyden av raet der det begynner å falle mot Årungen. Den er en tidstypisk nygotisk langkirke fra 1867, oppført i upusset tegl etter tegninger av arkitekt Jacob Wilhelm Nordan. Den har lavere og smalere kor i øst og åttekantet tårn over våpenhuset i vest.

Kirken er godt bevart fra byggetiden både utvendig og innvendig, men med nyere korinnredning fra 1930, da de tre vinduene med glassmalerier i korveggen bak alteret ble satt inn i stedet for det tidligere alterbildet av Kristus, malt av Christen Brun i 1874. Glassmaleriene er laget av Per Vigeland, og motivene er Hyrdenes tilbedelse, Korsfestelsen og Oppstandelsen.

Fargesettingen i kirkerommet er antagelig som opprinnelig, etter Ove Quales fargeundersøkelser i 1967. Messinglysekronene er fra 1600-tallet og den romanske døpefonten av kleberstein er fra middelalderen og av vanlig Østfold-type. I tårnet er det laget kirkemuseum med ulike gjenstander og malerier fra den tidligere kirken på stedet.