Sikkerhetssjekk

Klikk i ruten over for å å hjelpe oss å vite at du en virkelig person. Du vil deretter bli tatt videre i ditt billettkjøp.

Beklager, noe gikk galt. Prøv å laste inn siden på nytt.

Billettene dine kan fremdeles være tilgjengelige. Klikk oppdater under og prøv igjen.

KVELERTAK

01 apr
2017
lør
21:00

Aldersgrense 18+

Tollbod gt 4-6 1767 HALDEN

Salgsstart:
Start tirsdag, 20.12.16 12:00

Arrangementsinformasjon

Arrangementsinformasjon

Kvelertak er et norsk hardcore/metal-band fra Stavanger. Stilmessig spiller bandet en krysning mellom ulike sjangre, hovedsakelig hardcore punk med black metal-elementer. Bandet kaller selv musikken sin «necro 'n' roll», og synger på norsk.
Kvelertak begeistrer stort i inn- og utland, og har siden debuten mottatt både Statoil-stipend og Spellemannspriser.
Bandet ble startet i 2007 og består av Erlend Hjelvik (vokal), Bjarte Lund Rolland (gitar), Maciek Ofstad (gitar), Vidar Landa (gitar), Marvin Nygaard (bass) og Kjetil Gjermundrød (trommer).  

Se så for deg dette; et oppviglersk, lyrisk kaleidoskop av nordisk mytologi, okkulte sagn og «Sataniske vikinger fra verdensrommet,» akkompagnert av et svart metall lydspor, næret av utpønkede rock`n`roll hymner. Det kunne godt ha vært en nattesendt, okkult serie, men det er KVELERTAKS tredje album, Nattesferd (Roadrunner Records). Uforutsigbarhet er den røde tråden til albumets ni låter, og forblir bandets visittkort. Denne sekstettens herredømme er fundamentert i det musikalsk uventede og er en av heavy musikkens mest hyllede!
Rolling Stone satte bandets forrige plateslipp, Meir, på andreplass på sin liste over «20 Beste Metal Album i 2013», og nevnte Nattesferd blant de «25 Mest Forventede Metal Album i 2016.» Andre toneangivende magasiner som Pitchfork, Spin, The Quietus, Decibel, BBC Music m.fl. har gitt Kvelertak sine lovord.
Under åpningen av Foo Fighters utsolgte konsert i Norge, overleverte rockelegende Dave Grohl bandets første gullplate for deres første, selv-titulerte platedebut i 2011. De har gjort seg mer enn bemerket hos Metallica-vokalist James Hetfield og har turnert med alle; fra Slayer og Mastodon til Gojira og Anthrax. Underveis har de bygget opp sin egen «diehard» fanskare.
Det nyeste albumet Nattesferd (2016), omtales av bandet selv som "et utsøkt koldtbord av riff, fylt med alt det beste av klassisk rock og heavy metal ".
«Vi skrev mer som gruppe,» sier Bjarte. «Alle kom med innspill og vi tilnærmet oss mer som band enn noensinne-både på materiale og opptreden..
«Det var mye mer eksperimentering denne gangen,» istemmer Erlend. «På de to siste albumene, sto Bjarte for det meste av låtskrivingen. Nå føltes det som hele bandet var mer involverte. Denne skriveprosessen var mer avslappet og fri; organisk og naturlig. For første gang fokuserte vi virkelig på å oppnå samme lydbilde som vi får på scenen og gjorde en live-innspilling. Vi vil ha det uforutsigbart.»
Med “Meir”-plateslipp og maratonturné I 2015 bak seg, stakk gutta til øvingslokalet for å skrive. Tidlig i 2016, entret de Amper Tone Studio i Oslo med produsent Nick Terry (The Libertines, Turbonegro)- Han sier: Sekstetten kom opp meg sine mest eksplosive salver til nå; alle brølt på morsmålet. Så klart!
“Vi spilte faktisk inn hovedsporene med trommer, bass og tre gitarer samtidig,» fortsetter Bjarte. Det var befriende. Vi spilte inn i tre uker, og Nick mikset og ferdigstilte det i studioet sitt.
Den første singelen «1985», starter med et bombastisk, ubesindig og modig arena-klart riff, før den munner ut i Erlends uforlignelige brøl og et feiende refreng.
«Da jeg hørte sangen første gang fikk jeg en umiddelbare åttitalls følelse», forklarer frontfiguren. «Teksten er dystopisk, marerittaktig, Jeg tror teknologien var ganske perfekt I 1985, så vi skulle bare ha blitt der. Det er i grunnen slik det er»   
I bakgrunnen summer “Ondskapens Galakse” med et illevarslende intro, jagende bro, og fengende kor. «Det er mer som en H.P. Lovecraft-jan tekst,» fortsetter han. «Det handler om å vekke til live de gamle, og vente på en galakse av ondskap. Jeg tror at jeg ved å dykke ned i mytologien, litteraturen og folkloren, finner kilder til god tekst. Det er det som interesserer meg når jeg prøver å skrive sangtekster. Det kommer trolig av det faktum at jeg har lyttet for mye på svart metal og heavy metal.»
«Berserkr» er punkerhyl som møter et urokkelig, metallisk groove og det som må sies å være tidenes «badass-tekst». «Den handler om hvordan de i vikingtiden hadde krigere som ruset seg på sopp, og drepte kristne for fote,» legger Erlend til.
Tittelen Nattesferd er fullt og helt et apropos til denne nocturnale basen av rock`n`roll. «Jeg mente den var noenlunde beskrivende for samtlige av låtene,» fastslår sangeren. «Hele albumet er en reise, og tekstene er ganske mørke, så det fungerer bra. I tillegg minner det meg om Fly By Night-det beste Rush albumet!»
Til slutt, Nattesferd tilbyr flukt. «Det er en frigjørelse,» avslutter Erlend med. «Jeg håper publikum føler det samme som oss når vi har konsert. Jeg vil gjerne at uansett hva du tenker på, så skal det unnslippe hjernen din når du lytter til oss. Det er grunnen til at vi gjør dette.»

Dagbladet skriver:
http://www.dagbladet.no/2016/05/10/kultur/musikk/musikkanmeldelser/anmeldelser/norsk/44138984/

ENGLISH:
Picture this: a rabble rousing lyrical kaleidoscope of Norse mythology, occult folktales, and “Satanic Space Vikings” soundtracked by black metal-fueled, punked-out rock ‘n’ roll anthems.
It could easily be a late night cult cable series, but it’s KVELERTAK’s third full-length album, Nattesferd [Roadrunner Records]. Unpredictability threads together the record’s nine songs, and it also remains the band’s calling card. This mastery of the musically unexpected has cemented the Norwegian sextet as one of heavy music’s most celebrated acts.
Rolling Stone pegged their last offering, Meir, at #2 on its “20 Best Metal Albums of 2013” and named Nattesferd among the “25 Most Anticipated Metal Albums of 2016.” Pitchfork, Spin, The Quietus, Decibel, BBC Music, and more have sung their praises. While opening a sold out Foo Fighters show in Norway, rock legend Dave Grohl

Billettbegrensning 10
  • Unummererte plasser

    375.00 NOK

    (ink. 25.00 NOK avgifter.)

Prisene du ser her er inkludert billettavgift. Ekstrakostnader i forbindelse med levering og betaling kan tilkomme på betalingssiden.

Finn billetter

Søk etter billetter - La oss søke etter de beste tilgjengelige plassene, eller velg pris og plassering selv.

Billettene er ikke reservert ennå

Du vil ikke bli belastet

Din ordre

Ordredetaljer

Du har ikke valgt noen billetter
Billetter
Forandre på valgene dine til venstre
Billettene er ikke reservert ennå
Billettbegrensning 10